top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαZZannis

Μανιταρόπιτα με κρέμα κουνουπιδιού

Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια ποτέ δεν μπορείς να προσπεράσεις μια μανιταρόπιτα! Αν ετοιμάζεις κάποιο τραπέζι για φίλους, σίγουρα θα τους εντυπωσιάσεις, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις έτοιμο φύλλο. Αν έχεις όμως χρόνο, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου (σύντομα θα ανέβει συνταγή στην κατηγορία "βάσεις").



Υλικά:

400 γρ φύλλο κουρού 500 γρ μανιτάρια πορτομπέλο 2-3 πιπεριές Φλωρίνης 1 κρεμμύδι 1 μικρό κουνουπίδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.σ. σόγια σος 3 κ.σ. διατροφική μαγιά Αλατοπίπερο Ελαιόλαδο Λίγη καπνιστή πάπρικα


Εκτέλεση:


Βράζω σε λίγο νερό το κουνουπίδι με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος προσθέτω το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μόλις κρυώσουν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ με λίγο από τον ζωμό τους μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.


Ψιλοκόβω τα πορτομπέλο και τις πιπεριές, τα αναμειγνύω με την κρέμα και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνω στην άκρη. Λαδώνω το ταψί, αλευρώνω με λίγο ρυζάλευρο και απλώνω το ένα φύλλο. Προσθέτω τη γέμιση, απλώνω το 2ο φύλλο, ενώνω καλά στις άκρες, τρυπάω την επιφάνεια με ένα πιρούνι και αλείφω με λίγο λάδι και από πάνω λίγο ρυζάλευρο. Ψήνω για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβω και σερβίρω αφού κρυώσει καλά! Αν ο φούρνος μου είναι πολύ δυνατός, ίσως χρειαστεί να σκεπάσω την πίτα με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην αρπάξει από πάνω αλλά να προλάβει να ψηθεί καλά από κάτω.


Όταν δεν έχω χρόνο να ανοίξω φύλλα χρησιμοποιώ κατεψυγμένα από το super market. Πλέον υπάρχουν αρκετές μάρκες που είναι φτιαγμένες μόνο με ελαιόλαδο, οπότε δεν έχουν κάποια ζωικά λιπαρά (πχ βούτυρο), καλού κακού όμως διαβάζουμε και τα συστατικά!

42 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Summer in the city pizza

bottom of page