top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαZZannis

Raw vegan rainbow cheesecake

Ωμοφαγικό βίγκαν cheese cake με κάσιους και μύρτιλλα. Οι ποσότητες των υλικών είναι για για τσέρκι 24εκ. Τα χρώματα είναι ενδεικτικά. Παίξτε με τα ήδη και τις αναλογίες των φρούτων (μούρων) και δώστε τις δικές σας αποχρώσεις


Βάση: 1 1/2 κούπα ανάμεικτοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, ηλιοσπορους, κολοκυθόσπορος) 1 κούπα χουρμάδες αποξηραμένοι κ μουλιασμένοι 2 κ.σ. λάδι καρύδας 3 κ.σ. ωμό κακάο σε σκόνη Τα χτυπάω όλα μαζί σε ένα δυνατό μπλέντερ. Στρώνω το μείγμα πιέζοντάς το ελαφρά, ώστε να καλύψει όλο τον πάτο από το τσέρκι σε ομοιόμορφο πάχος.

Κρέμα: 600 γρ. κάσιους μουλιασμένα 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας (καλά παγωμένη) 4 κ.σ. λάδι καρύδας 2/3 κούπα σιρόπι σφενδάμου (ή αγάβης) 4 κ.σ. χυμό λεμόνι 20-30 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας 3-4 κ.γλ. κόμμι γκουάρ Μουλιάζω τα κάσιους σε λίγο νερό για 3-4 ώρες. Παίρνω τα μισά περίπου και τα βάζω στο μπλέντερ μαζί με 1/2 κονσέρβα κρέμα καρύδας, 2 κ.σ. λάδι καρύδας, 1/3 κούπα σιρόπι σφενδάμου (ή αγάβης), 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 10-15 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και 1 κ.γλ. κόμμι γκουάρ. Τα χτυπάω καλά στο μπλέντερ και μόλις γίνει μία παχύρευστη και ομοιόμορφη κρέμα την απλώνω πάνω στη βάση. Αφήνω τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο. Τα υπόλοιπα μισά κάσιους τα χτυπάω όπως τα προηγούμενα μειώνοντας λίγο το υγρό στοιχείο (κρέμα καρύδας) και βάζοντας 1 γεμάτη κουτάλια κατεψυγμένα μύρτιλλα. Χτυπάω καλά και στρώνω την μισή από την μοβ αυτή κρέμα πάνω στην λευκή. Βάζω πάλι στο ψυγείο. Την άλλη μισή μοβ κρέμα την ξαναχτυπάω με άλλη μία κουτάλια μύρτιλλα και λίγο ακόμα κόμμι γκουάρ, οπότε θα γίνει ακόμα πιο έντονη μοβ. Στρώνω και την τελευταία δόση και αφήνω στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Μπορούμε να στολίσουμε την τούρτα μας πριν την σερβίρουμε, με μερικά μύρτιλλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς ή με ανάμεικτα φρούτα του δάσους (μύρτιλλα, σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες, κράνμπερι). Καλή επιτυχία!

17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page