top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαZZannis

Vegan cake (χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη)


Κέικ βανίλια-σοκολάτα: το κλασικό μαμαδίστικο κέικ σε εκδοχή ΧΩΡΙΣ αυγά, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, γλουτένη. Κι όμως μπορεί να συμβεί και μάλιστα με όλη τη νοστιμιά και τα αρώματα των παιδικών μας αναμνήσεων!

Υλικά:

3 φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (που φουσκώνει μόνο του) 2 φλ. ζάχαρη καρύδας 2 φλ. γάλα αμυγδάλου 1/2 φλ. ελαιόλαδο (ή άλλο φυτικό λάδι) 1/2 φλ. λάδι καρύδας) 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 20 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας 20 παστίλιες από ωμό κακάο


Εκτέλεση:

Ανακατεύω τα στερεά (εκτός του κακάο και 3-4 κ.σ. ζάχαρη). Ανακατεύω και προσθέτω το λάδι, τη βανίλια και 1 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου (αφήνω το 1/2 φλ. για το κακάο). Ρίχνω τη μισή ποσότητα στη φόρμα του κέικ. Ζεσταίνω το αμυγδαλόγαλο που φύλαξα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη καρύδας και την πάστα κακάο. Αφού λιώσει και κρυώσει λίγο, το αναμιγνύω με την υπόλοιπη ζύμη και ρίχνω πάνω από την 1η στρώση. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος. Καλό είναι να μην τον ανοίξω πριν περάσουν 45-50 λεπτά, οπότε δοκιμάζω για πρώτη φορά με ένα μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό (στο κέντρο περίπου). Αν βγαίνει λερωμένο το αφήνω κι άλλο, μέχρι να βγαίνει καθαρό. Αν έχει παρει πολύ χρώμα από πάνω, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.

Προτείνω να μην βάλετε ούτε άχνη, ούτε γλάσσο. Δεν θέλει γαρνίρισμα γιατί είναι αφράτο και πεντανόστιμο!

80 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page